Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

От каталога на Кони извадих номера на амортисьорите за 155 1.8.
    В каталога на Руди96 (ако е актуален) пише:
    25 АМОРТИСЬОРИ-KONI 8741-1266 Sport 286,43 лв.
    Тва ако е за две бройки - ОК, ама иначе... (малко късно опитах да ги намеря по телефона, утре пак)

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Ами и с предните амортисьори вече сме ОК, благодарение на колегата pooh
      Bilstein/Koni ми се видяха ненужно претенциозни и скъпи. Sachs/Boge бяха на добра цена за качеството си (150 лв. с монтажа) и с гаранция 2 години, но трябвало да ги чакам един месец да доставят, понеже нямали в наличност.
      В крайна сметка взех газови COFAP (част от MagnetiMarelli Holding SpA) за по 72 лв. от Александър Ауто. Това бяха единствените амортисьори в наличност, които успях да намеря, та поне няма да се самообвинявам, ако се окажат мизерни

Първи впечатления:
      1. На хубав път разликата е никаква (спрямо положението с един напълно изтекъл и един тръгнал амортисьор преди смяната);
      2. По паветата има осезаема положителна разлика;
      3. По дупките и приетите вече от мен за еталон релси на гара Пионер разликата е наистина огромна - преодоляват се без никакви вибрации, само ми се струва, че амортисьорите работят по-шумно от предишните;
      4. При спиране и в завой нещата също са по-добре (макар да не съм имал сериозни оплаквания и досега, като изключим подскачането на колелото откъм изтеклия амортисьор в завой с дупки или павета).

Тва е засега - ако не се сдухат прекалено бързо, тези амортисьори са добри за цената си, мисля.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
      X